وکیل طلاق در مشهد
فهرست مقالات

هبه ی مهریه

هبه به معنای بخشیدن مال خود به دیگری میباشد که قانون گذار آن را در ماده ی ۷۹۵ قانون مدنی بیان کرده است :”هبه عقدی است که به موجب آن یک نفر مالی را به رایگان به دیگری میبخشد .”

هبه در مورد هر مالی میتواند وجود داشته باشد . حال اگر زنی مهریه ای خود را هبه کند آیا میتواند از آن رجوع کند ؟

رجوع از هبه با گفتار یا فعل اتفاق می افتد . در صورتی که هبه ثبت شده باشد و سند رسمی داشته باشد واهب بدون اثبانت هبه میتواند درخواست رجوع کند ولی در صورتی که ثبت نشده باشد باید در دادگاه این موضوع به اثبات برسد.

هبه در مهریه به ۳ شکل اتفاق می افتد:

۱- زوجه به طور کلی ذمه زوج را از پرداخت مهریه بری میکند و در اینجا دیگر تکلیفی به پرداخت مهریه ندارد این شکل از هبه ابراء میباشد.

۲- زوجه در مقابل طلاق مهریه خود را بذل مکند اگر زوجه در زمان عده رجوع کند طلاق ملغی خواهد شد زیرا طلاق در قبال بذل مهریه بوده .

۳- زوجه مهریه خود را به زوج هبه میکند در اینجا ذمه ی شوهر مانند ابراء به طور کلی بری نمیشود زیرا زن میتواند رجوع از هبه داشته باشد. در این مورد زوجه زملنی میتواند رجوع از هبه داشته باشد که اولا مال مورد هبه موجود باشد و ثانیا حق روجوع از هبه از بین نرفته باشد.

اگر زوجه مهریه خود را هبه ی غیر معوض کرده باشد همیشه میتواند به هبه ی خود رجوع کند ولی در صورتی که هبه ی معوض بوده و عوض هم داده شده هبه قابل رجوع نیست .

تماس با 09156024004