وکیل نفقه در مشهد
فهرست مقالات

وکیل استرداد حهیزیه مشهد

 نحوه ارائه اظهارنامه استرداد جهیزیه:

برای استرداد جهیزیه زوجه باید برای اموالی که با خودش به خانه همسر آورده که هنوز موجود هستند و زن مالک ان است اظهارنامه بدهد.

هزینه لازم برای استرداد جهیزیه:

جهیزیه در خانه زوج امانت است و مالکیت آن به زوجه تعلق دارد در نتیجه بعد از طلاق زوج باید این امانت را به صاحبش برگرداند و هزینه جمع آوری و جابجایی آن بر عهده زوجه است.

مدت زمان لازم برای استرداد جهیزیه:

 با توجه به اینکه تعیین زمان کاری برای روند دادگستری غیر ممکن است اما به صورت تقریبی می توان گفت که در حدود یک تا دو ماه این پرسه زمان میبرد.

استرداد جهیزیه با سیاهه:

منظور از سیاهه همان لیستی است که خانواده عروس از جهیزیه تهیه می کنند و آن لیست را شوهر و چند نفر دیگر امضا میکنند که این نشان دهنده این است که زوجه این اموال را به خانه زوج آورده است. در این گونه مواقع زن با درخواست از دادگاه خانواده برای استرداد جهیزیه به راحتی اقدام می کند.
اگر سیاهه اموال تهیه نشده باشد زوجه میتواند اموال را به طور دقیق نوشته و چند نفر به عنوان شاهد زیر آن را امضا کنند.

تکلیف طلاهای ذکر شده در سیاهه:

برخی از افراد در سیاهه اموال طلاهای عروس را با قید گرم تحت عنوان جهیزیه ذکر می کنند همانطور که گفته شد جهیزیه اموالی است که در زندگی مشترک استفاده میشود و طلاهای زوجه متعلق به خودش است و مرد استفاده ای از آن ندارد. مگر اینکه زوجه ادعاکند که در طول زندگی مشترک زوج آنها را فروخته است. زوجه باید این مسئله را از طریق شکایت کیفری یا حقوقی پیگیری کند.

استرداد اموال خریداری شده توسط زوج:

اگر زوج اثبات کند که برخی از اقلام جهیزیه که در سیاهه اموال ذکر شده را خودش خریداری کرده است زوجه نمی تواند آن را به عنوان جهیزیه مسترد کند.
استرداد اموالی که بعد از ازدواج تهیه شده است: لوازمی که بعد از ازدواج برای منزل خریداری شده یا حتی جایگزین لوازم قدیمی شده است جز جهیزیه نیست و زوجه نمی تواند برای استرداد آنها درخواست دهد.

 استرداد جهیزیه بدون اجازه شوهر :

زن مالک جهیزیه است و هر موقع که بخواهد میتواند آن را مسترد کند و نیازی به اجازه شوهر ندارد فقط می تواند آنچه را که در لیست جهیزیه است و آن را خریداری کرده است را بدون اجازه شوهر خارج کند.
مستهلک شدن جهیزیه زوجه آورده است: جهیزیه شامل وسایلی میشود که از همان شروع زندگی مشترک زن به خانه شوهر آورده است . اگر در طول زمان مستهلک شوند. شوهر هیچ گونه مسئولیت و تکلیفی برای پرداخت وجه و یا جایگزین آن به زوجه ندارد.
آیا زوجه موظف به آوردن جهیزیه است؟ 
در قانون مدنی ایران زن تکلیف قانونی و شرعی برای آوردن جهیزیه به منزل شوهر را ندارد و تهیه وسایل لازم برای زندگی بر عهده شوهر است.

مالکیت جهیزیه بعد از ازدواج:

مالکیت جهیزیه تعلق به زن دارد و شوهر می تواند از آن استفاده کند پس هر زمانی که زن بخواهد میتواند جهیزیه را مسترد کند حتی قبل از طلاق.
تماس با 09156024004