شروط طلاق کدامند؟
در قسمت زیر شمارا با شروط طلاق که در عقد نامه به صورت کتبی درج شده است، آشنا میکنیم.
- اگر شوهر به مدت ۶ ماه از ارائه نفقه به همسر خود امتناع کند یا حتی به اجبار نفقه را پرداخت نکند، این یکی از شرایط طلاق میباشد.
- در صورتی که رفتار یا معاشرت شوهر به گونهای باشد که زندگی برای همسر غیرقابل تحمل باشد، این یک شرط طلاق است.
- اگر شوهر به بیماری صعبالعلاجی مبتلا شده باشد که زندگی برای همسر دشوار و مخاطرهآمیز باشد، مثل بیماریهای زناشویی یا افسردگی حاد، این نیز یک شرط طلاق محسوب میشود.
- در صورتی که شوهر به گونهای دچار جنون شده باشد که طلاق شرعی ممکن نباشد، این نیز یکی از شروط طلاق است.
- عدم توجه به نظر دادگاه در خصوص منع شغلی شوهر به شغلی که طبق نظر دادگاه صالح منافی با مصالح خانوادگی و حیثیت زن باشد، یک شرط طلاق محسوب میشود.
- محکومیت شوهر به حبس به مدت ۵ سال یا بیشتر از آن، نیز یکی از شروط طلاق میباشد.
- اعتیاد شوهر به هر نوع ماده مخدر، قمار، الکل، خودارضایی یا تماشای فیلمهای مستهجن نیز از شروط طلاق محسوب میشود.
- در صورتی که شوهر بدون هیچ دلیل موجهی زندگی خانوادگی را ترک کرده و به مدت ۶ ماه متوالی بدون هیچ توجیه قانونی از دیدگاه دادگاه غایب باشد، این نیز یک شرط طلاق است. در این زمینه، شهادت شاهدان و تحقیقات محلی مهم به حساب میآید.
- محکومیت شوهر به جرمی که با حیثیت خانوادگی و شئون زن در تضاد باشد، یکی از شروط طلاق میباشد.
- در صورتی که شوهر عقیم باشد و از ۵ سال از این موضوع گذشته باشد، این نیز یک شرط طلاق است.
- در صورتی که شوهر مفقودالاثر شده باشد و ۶ ماه از مراجعه همسر به دادگاه گذشته باشد، این نیز یکی از شروط طلاق میباشد.
- اگر شوهر بدون اجازه همسر اولش ازدواج دوم داشته باشد و به تشخیص دادگاه عدالت را بین همسران برقرار نکرده باشد، این نیز یک شرط طلاق محسوب میشود.
آیا زن فقط از طریق شروط دوازده گاه نهامکان طلاق وجود دارد؟
شروط دوازده گانه طلاق معمولاً به عنوان یکی از مسیرهای حقوقی برای طلاق در نظر گرفته میشوند اما ممکن است زن دلایل دیگری برای طلاق داشته باشد که در این شروط مشمول نشدهاند. این میتواند شامل عواملی مثل عدم توافق زناشویی، عدم توجه به تعهدات خانوادگی یا دلایل روحی و عاطفی باشد.
در بسیاری از کشورها، درخواست طلاق بر اساس شروط دیگری هم ممکن است که این شروط ممکن است در نظر گرفته نشده باشند. برای مثال، در برخی موارد، زنان میتوانند از طریق دلایل نامشروع یا تلفنی (به عنوان مثال، بر اساس عدم هماهنگی و تفاوتهای اساسی) نیز اقدام به طلاق کنند.
همچنین، بهتر است زنان که در نظر دارند از طلاق استفاده کنند، با وکیل حقوق خانواده مشورت کنند تا بهترین راه حل برای شرایط خود پیدا کنند و از حقوق و حقوق خود به درستی دفاع کنند. مشاوره حقوقی میتواند به زنان کمک کند تا به درستی درک کنند که چه گونه میتوانند از حقوق خود در پروسه طلاق بهرهمند شوند.
رسیدگی به دادخواست طلاق از طرف زن
رسیدگی به دادخواست طلاق زن ممکن است چندین مرحله را شامل شود. در زیر، به مراحلی که معمولاً در رسیدگی به دادخواست طلاق زن دخیل میشوند، اشاره میشود:
- مراجعه به مشاوره خانواده: در این مرحله، زن میتواند به مشاوران حقوق خانواده یا مشاوران اجتماعی مراجعه کند تا درک بهتری از وضعیت خود و حقوق خود در پروسه طلاق پیدا کند.
- مراجعه به وکیل خانواده: انتخاب وکیل خانواده متخصص در حقوق طلاق میتواند به زن کمک کند تا حقوق و حقوق خود را به درستی دریافت کند و نقش ایشان در راهنمایی و نمایندگی در دادگاه بسیار حیاتی است.
- مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و ثبت دادخواست: دادخواست طلاق زن باید به همراه مدارک مورد نیاز در دفاتر خدمات قضایی ثبت شود.
- شرکت در جلسات رسیدگی به طلاق: در دادگاه خانواده، جلساتی برگزار میشود که طی آنها مسائل مربوط به طلاق و تقسیم اموال و حقوق والدینی بررسی میشود. زن باید در این جلسات حاضر شده و حقوق خود را دفاع کند.
- امکان اعتراض و شکایت از رای دادگاه: در صورتی که زن از نتیجه جلسات راضی نباشد، امکان اعتراض و شکایت از رای دادگاه وجود دارد.
- جاری شدن صیغه طلاق و ثبت آن: پس از اتمام مراحل دادگاه، صیغه طلاق تهیه میشود و در دفاتر ثبت اسناد ثبت میگردد.
در هر مرحله، داشتن وکیل متخصص در حقوق خانواده میتواند به زن کمک کند تا بهترین تصمیمات را در راستای حقوق و منافع خود اتخاذ کند.