طلاق توافقی با مشاوره بهترین وکیل خانواده در مشهد
واژه طلاق از ریشه عربی و به معنی «گشودن گره» و «رها کردن» است و در فقه اسلامی «زائل کردن قید ازدواج با لفظ مخصوص» تعریف میشود.
طلاق در اصطلاح حقوقی
طلاق در اصطلاح حقوقی به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان میرود. طلاق معمولاً وقتی اتفاق میافتد که استحکام رابطه زناشویی از بین میرود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد. طلاق با فسخ ازدواج متفاوت است. در فسخ ، از ابتدای نکاح علت و نقیصه ای وجود دارد که نکاح را به صورت متزلزل و ناپایدار منعقد کرده است و پس از انکه ان علت هویدا شد، طرفی که متضرر از این موضوع است از این حق استفاده کرده و نکاح را برهم میزند. (وکیل حرفه ای خانواده در مشهد ۰۹۱۵۳۱۰۴۰۰۴)
.طلاق توافقی یکی از مرسوم ترین انواع طلاق است که زوجین با توجه به مسیر طولانی و سخت طلاق های یک طرفه به این نوع طلاق رو آورده و هرچه زودترو بدون هیچ دغدغه ای از هم جدا می شوند.
وکیل طلاق توافقی در مشهد
در این نوع طلاق، زوج و زوجه (زن و شوهر) بنا به هر دلیلی به این نتیجه می رسند که دیگر امکان ادامه زندگی مشترک برایشان مقدور نیست و تصمیم به جدایی و طلاق می گیرند و برای این منظور، در ارتباط با کلیه مسائل مربوط به زندگی مشترک و دیون و تکالیف آن مانند: حضانت فرزند یا فرزندان مشترک، نفقه زوجه و فرزندان، جهیزیه، اجرت المثل دوران زوجیت (در صورت وجود) و همچنین شاید از همه چالش بر انگیزتر، در مورد مهریه، با یکدیگر به تفاهم و توافق می رسند.
وکیل دادگاه خانواده در مشهد
مواردی که زوجین در مورد آن تفاهم دارند برای دادگاه نیز محترم و قابل قبول خواهد بود و در گواهی عدم امکان سازش که از سوی دادگاه صادر می شود، موارد توافق شده زوجین قید می شود. در مورد مهریه معمولاً در این نوع از طلاق زن با بذل بخشی از مهریه اقدام به طلاق می نماید. (بهترین وکیل دعاوی خانواده در مشهد ۰۹۱۵۳۱۰۴۰۰۴)
قابل به ذکر است که برای گرفتن طلاق توافقی زوجین از هم نیازی به شرایط و دلایل محکمه پسندی وجود ندارد.در طلاق توافقی زن و شوهر با توجه به شرایط و وضعیت خانوادگی خود به این نتیجه میرسند که دیگر نمیتوانند با هم زندگی کنند و در مورد جدایی به توافق میرسند. بنابراین به طور مشترک در دادگاه خانواده حاضر میشوند و صدور گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه طلاق توافقی را درخواست میکنند.
طلاق توافقی
برای طلاق توافقی زن و شوهر پس از توافق بر سر مسایل مذکور در بالا به دادگاه خانواده مراجعه و طبق ماده ۲۶ قانون حمایت از خانواده مصوب ۹۱دادخواست صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی ) را تنظیم و به دادگاه تسلیم میکنند.
برای این منظور زن و شوهر باید به همراه شناسنامه و عقدنامه به دادگاه بروند و فرم درخواست را پر و همه موارد و مسایل مانند حضانت فرزند و ملاقات با او و نیز امور مالی مانند مهریه، جهیزیه و نفقه را مشخص کنند. پس از تقدیم دادخواست، دادگاه موضوع را به مراکز مشاوره خانواده ارجاع میدهد. البته طرفین از ابتدا هم میتوانند به این مراکز رجوع کرده و پس از گرفتن گواهی های لازم از این مراکز به دادگاه مراجعه کنند.
ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۹۱
ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده مصوب ۹۱ در این باره مقرر میدارد: (درصورتي كه زوجين متقاضي طلاق توافقي باشند، دادگاه بايد موضوع را به مركز مشاوره خانواده ارجاع دهد. در اين موارد طرفين مي توانند تقاضاي طلاق توافقي را از ابتداء در مراكز مذكور مطرح كنند.
وکیل دادگاه خانواده در مشهد
در صورت عـدم انصراف متقاضي از طلاق، مركز مشاوره خانواده موضوع را با مشخص كردن موارد توافق جهت اتخاذ تصميم نهائي به دادگاه منعكس مي كند.) (حرفه ای ترین وکیل خانواده در استان خراسان ۰۹۱۵۳۱۰۴۰۰۴)
پس از مراجعه زوجین به مرکر مشاوره ، مشاور خانواده با طرفین مذاکره و دلایل عدم تفاهم را پرس و جو و بررسی نموده و در ابتدا سعی در مصالحه و سازش می نمایند و در صورت موثر واقع نشدن و ارشاد و راهنمایی های مشاور خانواده و اصرار زوجین یا وکلای آن ها به وقوع طلاق، مشاورین خانواده با ذکر دلایل نسبت به مصلحت یا عدم مصلحت زوجین در خصوص تفریق و جدایی، اظهار نظر می نمایند.
فرم توافقنامه
فرم توافقنامه که شامل توافق و تعیین تکلیف در خصوص مهریه، نفقه زوجه، اجرت المثل، جهیزیه، حضانت فرزند، نحوه و میزان ملاقات با فرزند، هزینه حضانت و نگهداری و نفقه فرزند و میزان و نحوه پرداخت آن و سایر حقوق مالی و غیر مالی طرفین است، توسط واحد مربوطه تکمیل و به امضاء مشاور خانواده و طرفین می رسد و سپس با اخذ رسید، به زوجین یا وکلای آنها تحویل داده می شود . تا جهت صدور گواهی عدم امکان سازش به دادگاه ارائه نمایند
وکیل طلاق در مشهد
دادگاه در هنگام صدور گواهی عدم امکان سازش باید اطمینان حاصل کند که زوجه باردار نیست. و رویه قضایی در این مورد آن است که زوجه برای معاینه و صدور گواهی به پزشک مورد اعتماد (معمولا پزشکی قانونی) معرفی میشود یا آن که دادگاه بر مبنای اقرار زوجه به باردار نبودن مراتب را گواهی میکند. (وکیل عالی دعاوی طلاق و نفقه در مشهد ۰۹۱۵۳۱۰۴۰۰۴)
آنها میتوانند با ارایه گواهی به دفترخانه طلاق، صیغه طلاق را جاری و ثبت کنند.گواهی عدم امکان سازش به مدت ۳ ماه اعتبار دارد، یعنی اگر زوجین ظرف ۳ ماه آن را اجرا نکردند، دیگر اعتباری ندارد. در این مدت زوجین باید با در دست داشتن شناسنامه و سند نکاح به یکی از دفترخانه های ثبت ازدواج و طلاق مراجعه و اقدام به اجرای دادنامه و صیغه ی طلاق نمایند.
در پایان به مدارک مورد نیاز برای درخواست گواهی عدم سازش و نهایتا طلاق توافقی اشاره میشود :
۱- سند نکاحیه (عقد نامه) ( اگر سند نکاحیه را بنا به هر علتی در اختیار نباشد، باید به دفترخانه ای که در آن عقد نکاح ثبت شده است مراجعه کرده و از سردفتر درخواست رونوشت تایید شده از عقد نامه را نمود)
۲- شناسنامه و کارت ملی زوجین
۳- در صورتی که امر طلاق توافقی توسط وکیل دادگستری انجام می گیرد، وکالتنامه وکیل نیز باید ضمیمه دادخواست شود
۴- گواهی عدم بارداری و یا گواهی پزشکی قانونی (گواهی بکارت) مبنی بر تایید دوشیزگی و غیر مدخوله بودن زوجه (حسب مورد)
۵- توافقنامه کتبی مبنی بر توافق در مورد میزان حقوق و تکالیف زوجین مانند حضانت و ملاقات فرزندان، شرایط پرداخت مهریه و مقدار بذل مهریه، نفقه دوران زوجیت و غیره
۶- نظریه کتبی واحد مشاوره خانواده
۷- ارائه گواهی عدم امکان سازش ظرف حداکثر ۳ ماه از تاریخ ابلاغ و یا از تاریخ قطعی شدن رای به دفتر رسمی ازدواج و طلاق
(وکیل حرفه ای طلاق توافقی در مشهد ۰۹۱۵۳۱۰۴۰۰۴)