نحوه رسیدگی و شکایت از جرم لواط به عنف

نحوه رسیدگی و شکایت از جرم لواط به عنف

نحوه رسیدگی و شکایت از جرم لواط به عنف

مطابق ماده ۳۰۶ اصلاحی قانون آیین دادرسی کیفری که در سال ۹۶ مصوب شد، به جرائم زنا و لواط و سایر جرائم منافی عفت به طور مستقیم در دادگاه صالح رسیدگی می‌شود. این ماده تغییراتی را در روند محاکمه برای جلب کاربردی‌تر قانون آیین دادرسی کیفری اعمال کرده است.

لواط به عنوان یکی از جرائم منافی عفت در حقوق جمهوری اسلامی ایران تلقی می‌شود. بنابراین، رسیدگی و تعقیب آن به صورت مستقیم در دادگاه کیفری انجام می‌شود و ارجاع شکایت به دادسرا در این مورد مورد قبول نمی‌باشد.

جرائم منافی عفت مفهومی گسترده و شامل جرایمی مانند زنا، لواط، تقبیل، یا مضاجعه غیراخلاقی می‌شوند. در قانون مجازات اسلامی، ماده ۶۳۷ به تعریف و مجازات روابط نامشروع بین زن و مرد می‌پردازد. بر اساس این ماده، افرادی که علقه زوجیت ندارند و روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا را برقرار کنند، به شلاق تا نود و نه ضربه محکوم می‌شوند. در صورتی که عمل با عنف و اکراه باشد، فقط اکراه‌کننده تعزیر می‌شود.

اختیار تشخیص این که جرمی در دایره جرائم منافی عفت و رابطه نامشروع غیر از زنا و لواط است، و همچنین تعیین میزان مجازات، بر عهده قاضی رسیدگی‌کننده در دادگاه است.

ماده ۱۰۲ قانون آیین دادرسی کیفری به شرح زیر است:

“تعقیب و تحقیق در جرائم منافی عفت ممنوع است و پرسش از هیچ فردی در این خصوص مجاز نیست، مگر در مواردی که جرم در مرئی و منظر عام واقع شده و یا دارای شاکی یا به عنف یا سازمان‌یافته باشد که در این صورت، تعقیب و تحقیق فقط در محدوده شکایت و یا اوضاع و احوال مشهود توسط مقام قضائی انجام می‌شود.

تبصره ۱- در جرائم منافی عفت هرگاه شاکی وجود نداشته باشد و متهم بدوا قصد اقرار داشته باشد، قاضی وی را توصیه به پوشاندن جرم و عدم اقرار می‌کند.

تبصره ۲- قاضی مکلف است عواقب شهادت فاقد شرایط قانونی را به شاهدان تذکر دهد.

تبصره ۳ – در جرائم مذکور در این ماده، اگر بزه‌دیده (شخصی که متضرر شده) محجور باشد، ولی یا سرپرست قانونی او حق طرح شکایت دارد. در مورد بزه‌دیده بالغی که سن او زیر هجده سال است، ولی یا سرپرست قانونی او نیز حق طرح شکایت دارد. محجور به شخصی گفته می‌شود که عاقل، بالغ یا رشید نباشد.

مواردی که به واسطه وجود آن می‌توان اتفاق افتادن جرم لواط را اثبات کرد عبارتند از:

  1. اقرار متهم: اقرار متهم به جرم لواط یکی از روش‌های اثبات می‌باشد. این روش، معمولاً در مواردی که متهم به خود اقرار کرده باشد، به کار می‌رود. با این حال، این مسئله به دلیل احتمال نفی متهم در دیگر مراحل محاکمه، ممکن است کمی پیچیده باشد.
  2. شهادت شاهود: برای اثبات جرم لواط، شهادت ۴ شاهد عادل مورد نیاز است. با این حال، این روش نیز به دلیل کمبود شواهد و سختی در جمع‌آوری چنین شهاداتی، اغلب به کار نمی‌آید.
  3. علم قاضی: علم قاضی در ابتدا بر اساس اطلاعات اولیه مانند گزارشات پرونده و شواهد، توانایی کمی در رسیدگی به جرم لواط بدون اطلاعات کامل از پزشکی قانونی و شهادات شهود دارد. اما با گرفتن اطلاعات کامل‌تر و تحقیق در مراحل بعدی، می‌تواند بر اساس علم خود حکم صادر کند.”

موارد ذکر شده توضیح داده‌اند که چگونه می‌توان جرم لواط را اثبات کرد و چه شرایطی در این امر لازم است.

 

نحوه شکایت از جرم لواط به عنف به این صورت است که :

[نام و آدرس شاکی]

با احترام و ارادت،

من، [نام شاکی]، به نشانی […]، اینجانب به استحضار می‌رسانم که:

  1. نام و نشانی مفعول: فرزند اینجانب، به عنوان مفعول در واقعه‌ی لواط به عنف.
  2. زمان و مکان واقعه: در تاریخ […] و در محل […].
  3. مراجعه به پزشکی قانونی: پس از وقوع واقعه، فرزند اینجانب فوراً به پزشکی قانونی مراجعه کرد و مدارک و گزارش پزشکی مربوط به واقعه را به دست آورد.
  4. شکایت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی: بر اساس مدارک جمع‌آوری‌شده و گزارش پزشکی، شاکی اقدام به تنظیم شکایت‌نامه جرم لواط به عنف نموده و آن را به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارسال نموده است.
  5. شاکی به هویت فاعلین آگاه می‌باشد و نام آن‌ها به شرح زیر است:الف) [نام فاعل ۱] ب) [نام فاعل ۲] ج) [نام فاعل ۳]

اینجانب از دادگاه صالح خواهان رسیدگی سریع و موثر به این موضوع می‌باشم و از سرپرست محترم قضائیه خواهش دارم تا اقدامات لازم را جهت پیگیری و رسیدگی به این شکایت به عمل آورند.

ضمناً اینجانب با تمام مدارک، شواهد و اظهارنامه‌های لازم به منظور حمایت از این شکایت، همراه این نامه را ارسال می‌نمایم.

با احترام،

[امضاء] [تاریخ]

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با 09156024004