وکیل نفقه در مشهد

نکات حقوقی مربوط به مهریه

نکات حقوقی مربوط به مهریه

آیا برای مهریه میشود اعضای بدن را انتخاب کرد؟

انتخاب اعضای بدن به عنوان مهریه برای خیلی ها امری عجیب و غیر عادی است. اما هنوز هم برخی خانم ها تمایل دارند اعضای بدن را به عنوان مهریه انتخاب کنند، اعضای بدن انسان به دلیل اینکه فاقد ارزش مالی است، تعیین آن به عنوان مهریه ممنوع است و امکان ثبت آن وجود ندارد.

 

آیا می توان مهریه راپس از عقد افزایش داد؟

زياد كردن مهريه بعد از عقد غيرشرعى است

 

برخی از تصورات نادرست درباره مهریه

زن به محض عقد مالک کل مهریه میشود و اینکه شنیده اید مهریه دختر باکره مطلقا نصف است، اشتباه است چرا که در صورت باکره بودن فقط اگر مرد دادخواست طلاق بدهد مهریه نصف میشود و در سایر حالات زن مالک کل مهریه است.

درصورت اثبات رابطه_نامشروع و خیانت زن ، مهریه وی از بین نمی رود.

اینطور نیست که مهریه فقط تا ۱۱۰ سکه قابلیت وصول داشته باشد چرا که اگر زوج مالی برای توقیف داشته باشد یا هر زمان متمکن شود باید مازاد بر ۱۱۰ سکه را نیز پرداخت کند.

مهریه از پدر شوهر قابل مطالبه نیست مگر اینکه خود پدر شوهر ضامن پرداخت مهریه شده باشد (که در عرف ما خیلی کم اتفاق می افتد)

 

۳ اشتباه رایج در رابطه با مهریه

  • اولین ومهمترین اشتباه رایج در این رابطه این است که مردم فکر می کنند که اگر زن به مرد خیانت کرد از مهریه محروم می گردد ، در صورتی که حتی اگر زن شوهر خود را بکشد نیز از مهریه محروم نمی گردد ، چه رسد به اینکه خیانت کند ، پس در هر صورت زوج باید مهریه همسرش را بدهد.
  • دومین اشتباه این است که میگوییند اگر زوجه باکره باشد فقط مستحق نصف مهریه است که این نیز اشتباه است چرا که فقط در صورت طلاق و باکره بودن زوجه ، زوجه مستحق نصف مهریه می باشد و در صورت مطالبه و عدم طلاق ، اگر زوجه باکره نیز باشد باز هم مستحق دریافت تمام مهریه است.
  • سومین اشتباه نیز این است که فکر می کنند اگر زوجه ناشزه باشد ( از زوج تمکین نکند ) مهریه به وی تعلق نمی گیرد این نیز اشتباه است چرا که در صورت ناشزه بودن و عدم تمکین زوجه و در صورت فراهم بودن تمام شرایط تمکین  فقط نفقه به وی تعلق نمی گیرد و مهریه را می تواند مطالبه کند.

 

اگر مردی برای فرار از پرداخت مهریه اموالش را به نام دیگران زد، تکلیف چیست؟

به موجب قانون انتقال مال به دیگری به هر نحو با انگیزه فرار از ادای دین به نحوی که باقیمانده اموال برای پرداخت بدهی کافی نباشد، موجب حبس یا جزای نقدی یا هر دو مجازات می‌شود؛ و در صورتی که خریدار نیز با علم به موضوع اقدام کرده باشد در حکم شریک جرم است. در این صورت عین آن مال و در صورت تلف یا انتقال، مثل یا قیمت آن از اموال انتقال‌گیرنده به عنوان جریمه گرفته و مال از محل آن گرفته خواهد شد.

قسط بندی مهریه

مهریه هر مقدار که باشد و مرد مالی یا حساب بانکی ای که دارای موجودی باشه داشته باشد ، در برابر همه مهریه حتی اگر بالای ۱۱۰ سکه باشد مال و حساب بانکیش توقیف میشود که این توقیف میتواند از طریق دادگاه یا اداره ثبت باشد

. فقط بعضی از اموال جزو مستثنیات دین (ضروریات زندگی کردن مرد)هستن که قابل توقیف نیستند و در صورت توقیف نیز با اعتراض مرد از توقیف آزاد میشند. زمان دادن دادخواست اعسار از پرداخت مهریه یک ماه از تاریخ ابلاغ اجراییه است اما اگر در فرصت یک ماهه دادخواست اعسار رو نده زن میتونه از دادگاه تقاضای جلب کنه و در صورت جلب زوج (مرد) در صورتی آزاد میشه که یا زوجه رضایت بده و یا اینکه کفیل و یا وثیقه گذار ی پیدابشه اونم به تشخیص دادگاه و پس از آن دادگاه با صدور قرار قبولی وثیقه یا کفالت تا روشن شدن وضعیت اعسار به موجب حکم قطعی از زندانی کردنش خودداری میکنه و در صورت زندانی بودن را آزادش می کند.

 

آیا می توان چون همسر مالی ندارد مهریه را از پدر همسر مطالبه کرد؟

پاسخ : خیر مطالبه مهریه فقط از شوهر قابل مطالبه است هر چند خانواده ی همسر مال دار باشند ، مگر پدر همسر از همان ابتدا پرداخت مهر را تعهد کرده باشد.

حکم مهریه های عجیب چیست؟ مثلا ؛ مهریه یک کیلو بال مگس

پاسخ : این نوع  مهریه ها مورد قبول نیست و قاضی مطابق ماده ۱۱۰۰ قانون مدنی شخصا مهریه ای را تعیین می کند.

 

نکات حقوقی مهریه

  1. تعیین میزان مهریه حداقل و حداکثر ندارد. لذا تصور عده ای مبنی بر اینکه مطابق قانون جدید فقط ۱۱۰ سکه می توان مهر قرارداد نادرست است.
  2. مهریه زنان هرچقدر باشد مرد مکلف به پرداخت ۱۱۰سکه است و باقی مهریه درصورتی قابل گرفتن است که زن بتواند ثابت کند همسرش توان مالی دارد.
  3. در صورتيكه مرد اِعسارش (یعنی ؛ نداشتن توانایی مالی برای پرداخت مهریه همسرش) به دادگاه ثابت شود، مهريه زن قسط‌بندي مي‌شود و زن هر وقت از شوهرش اموالي پيدا کند مي‌تواند به دادگاه معرفي كرده ، تا نسبت به دريافت آن اقدام شود.
  4. به هیچ وجه ازدواج مجدد خانم مانع دریافت مهریه ازدواج اولش که منجر به طلاق شده نمی باشد و در هر حال مرد مکلف به پرداخت مهریه می باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با 09156024004