وکیل طلاق شرعی در مشهد
طلاق، مقابل نکاح ؛که به معنی عقد بین طرفین برای ازدواج می باشد، است. این کلمه از سری کلمات ایقاع می باشد و به معنی جدایی است که برای آن رضایت یک طرفه مرد کافی است و طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی کشور این حق به مرد می رسد و زن فقط در شرایط خاصی می تواند درخواست طلاق کند. موضوع طلاق کاملا بر اساس شرع بوده و طبق احکام دینی مورد بررسی قرار می گیرد و باید بر اساس قوانین موجود و رعایت مسائل شرعی نسبت به آن اقدام شود. در این مطلب به طور مفصل راجع به طلاق شرعی صحبت میکنیم.
وکیل طلاق فوری در مشهد
طلاق شرعی و شرایطش
، در ایران حق طلاق با مرد می باشد، اما این به این معنی نیست که مرد بی هیچ دلیلی و هر زمانی که دلش بخواهد بتواند بنیان خانواده را از بین ببرد و همسرش را طلاق دهد و بی پشتوانه او را رها کند. شرایطی برای درخواست طلاق از طرف مرد باید انجام شود که باعث می شود حقوق زنان پایمال نشود. یکی از این شرایط، پرداخت مهریه، نفقه و اجرت المثل زن می باشد تا بتواند پس از جدایی هزینه های زندگی را تامین نماید که البته در این خصوص مردان راه های فریب گوناگونی را به کار می گیرند تا بتوانند از پرداخت مهریه فرار کنند.
به طور کلی طلاق را از نظر نحوه اجرا می توان به دو نوع طبقه بندی کرد: طلاق شرعی و طلاق قانونی
طلاق شرعی بر خلاف طلاق قانونی است.
طلاق قانونی، طلاقی است که در آن زوجین باید با ارائه دلایل و مدارک منطبق با نظر دادگاه، روند قانونی پرونده را طی کنند و به صورت قانونی با ثبت در دفاتر رسمی از همدیگر جدا شوند. طلاقی که در کشور رایج است بیش تر طلاق قانونی است، چرا که در طلاق شرعی تنها خطبه طلاق جاری می شود و در جایی به ثبت نمی رسد.
در طلاق شرعی پرونده ای در دادگاه خانواده جریان نمی یابد و این جدایی به صورت رسمی به ثبت نمی رسد. همچنین در این نوع جدایی، در شناسنامه زوجین مهر طلاق حک نمی شود و نام زوجین نیز از صفحه ازدواج حذف نمی گردد و در دفاتر رسمی کشور، زوجین همچنان زن و شوهر اعلام می شوند که عواقبی را برای آن ها در آینده خواهد داشت. به همین دلیل بیش تر افراد ترجیح میدهند که طلاق شان به صورت قانونی به ثبت برسد تا برای آن ها مشکلی ایجاد نکند.
پس به طور کلی تعریف طلاق شرعی؛
«طلاق شرعی موقعی اتفاق میافتد که صیغه طلاق کاملا مطابق با احکام اسلامی و به صورت شرعی جاری شود، اما در شناسنامه زوجین و عقدنامه ثبت نشود.»
طلاق شرعی بیش تر در ازدواج های موقت انجام می شود که زوجین با خواندن صیغه و به صورت غیر رسمی ازدواج می کنند. پس برای جدایی نیز نیازی به حضور در مراجع قانونی نیست، زیرا در این مورد هیچ کدام از زوجین حق و حقوقی را نمی توانند از طرف مقابل درخواست کنند و همه چیز توافقی می باشد. برای جدا شدن شان تنها کافی است صیغه عقد باطل و صیغ طلاق جاری شود تا زوجین بر یکدیگر حرام شوند.
شرایط انجام طلاق شرعی
طلاق شرعی مثل طلاق قانونی شرایط خاصی ندارد، زیرا نیاز به ارائه دلایل محکمه پسند و اثبات آن ها در محضر دادگاه نیست.
اما همان شرایط خاصی که برای انجام طلاق شرعی لازم است که رعایت شود به شرح زیر می باشد:
•در طلاق شرعی وجود دو شاهد عاقل و بالغ در هنگام جاری شدن خطبه نیاز است.
•برای طلاق شرعی برخلاف طلاق قانونی نیازی به ارائه دلایل منطقی نیست، چرا که اصلا این طلاق در دادگاه انجام نمی شود که قرار باشد دلایلی برای صدور رای ارائه شود و تنها خطبه ای برای جدایی خوانده می شود.
• در هنگام جاری شدن صیغه طلاق زن نباید مانع شرعی مثل عادت ماهانه داشته باشد، مگر این که زن باردار و یا باکره باشد.
•زن مطلقه باید رضایت کامل داشته باشد و با اکراه برای اجرای خطبه طلاق حاضر نشود.
•طلاق دهنده باید قاصد و عاقل باشد و با اراده خود حاضر شود.
•انجام طلاق باید امری قطعی باشد و طلاق دهنده آن را شرطی نکند.
انواع طلاق مطابق با احکام شرعی
طبق آنچه که در احکام و شرع ثبت شده است، دو نوع طلاق برای زوجین وجود دارد که یکی طلاق رجعی و دیگری طلاق بائن می باشد.
•طلاق رجعی مطابق با درخواست مرد انجام می شود و موظف است که حتما تمامی حقوق زن را مثل مهریه و نفقه برای مدت ۱۰۰ روز بعد طلاق پرداخت نماید. در این نوع طلاق، مرد اجازه دارد در مدت زمان عده به همسر خود مراجعه کند و بدون خواندن عقد مجدد به زندگی با او ادامه دهد که در این صورت مطابق با احکام شرعی طلاق به صورت خودکار باطل می شود.
•طلاق بائن، طلاقی است که برخلاف طلاق رجعی می باشد و طبق قوانین آن، مرد دیگر اجازه رجوع به زن را نخواهد داشت.
مواردی که طلاق بائن بین زن و شوهر جاری می شود به شرح زیر است:
•زمانی که دختری قبل از ۹ سالگی جدا شود که در این صورت طلاق از نوع بائن بوده و شوهر اجازه رجوع به زن را نخواهد داشت.
•اگر زن یائسه باشد و دیگر نتواند باردار شود که بعد از جاری شدن صیغه طلاق و انجام طلاق شرعی، دیگر مرد اجازه رجوع به زن را نخواهد داشت.
•زمانی که زن هنوز باکره باشد که در این مدت دیگر به مرد اجازه رجوع به زن داده نمی شود و برای داشتن رابطه و زندگی جدید باید از نو ازدواج انجام شود.
• اگر زن سه طلاقه شده باشد، یعنی مرد و زن برای سه بار متوالی با یکدیگر ازدواج کرده و جدا شده باشند. در این صورت زن و مرد بر یکدیگر حرام هستند و دیگر اجازه داشتن رابطه را ندارند.
•طلاق خلع و مبارات که در طلاق خلع، به دلیل کراهتی که زن نسبت به شوهر دارد، درخواست طلاق می دهد و با بخشیدن بخشی از مهریه و یا تمام آن از همسرش جدا می شود. در این حالت چون زن از شوهر خود متنفر است، مرد حق رجوع به زن در دوران عده را ندارد. طلاق مبارات نیز نوعی طلاق توافقی محسوب میشود که زن و شوهر هر دو از یکدیگر کراهت دارند و در هنگام طلاق زن باید مبلغی کم تر از مهریه خود را به مرد ببخشد.
وکیل طلاق فوری در مشهد (وکیل طلاق شرعی در مشهد)
شرایط طلاق شرعی در کشورهای مختلف چگونه است؟
ایرانیانی که در کشورهای دیگر ساکن هستند، لازم است طلاق خود را دوبار به ثبت برسانند، یک بار مطابق با قوانین کشوری که در آن زندگی می کنند و بار دیگر طبق قوانین ایران که بیش تر افراد برای انجام طلاق از وکلا کمک می گیرند. برای مثال شرایط انجام طلاق شرعی در کشوری مثل آلمان برای ایرانیانی که در این کشور زندگی می کنند و می خواهند از همسر خودشان به صورت شرعی و قانونی جدا شوند به این صورت است که باید پس از پایان مراحل طلاق مطابق با قوانین آلمان، به سفارت ایران مراجعه کنند و مکاتبات مربوطه را انجام دهند و پس از آن برای جاری شدن صیغه طلاق به موسسه ای که به عنوان نماینده شرعی سفارت ایران معرفی می شود، مراجعه نمایند تا در آنجا خطبه طلاق زوجین جاری شود.
در آمریکا نیز شرایط طلاق ایرانیان مثل آلمان می باشد و باید یک بار طبق قوانین آمریکا و بار دیگر مطابق با قانون ایران مراحل طلاق را طی کنند. اما تفاوتی که بین آمریکا و آلمان وجود دارد این است که نیازی به رعایت ترتیب نیست و می توانند به انتخاب خود کارها را پیش ببرند.
کسانی که در کشورهای خارجی تصمیم به جدایی دارند باید اصول طلاق شرعی را به جا بیاورند و حتما خطبه طلاق بین آن ها جاری شود. سامانه های مورد استفاده برای ثبت دادخواست و دریافت ابلاغیه ها برای ایرانیان خارج از کشور، سامانه ثنا و میخک می باشد.
وکیل طلاق فوری هموطنان خارج از ایران ۰۹۳۰۳۱۰۴۰۰۴
کلام آخر
در کشور ما به دلیل اسلامی بودن قوانین، به در خصوص شرایط ازدواج و طلاق، زن و شوهر باید هم به صورت قانونی و هم شرعی این مراحل را طی کنند. طلاق شرعی برای جدایی زوجین از یکدیگر لازم است اما کافی نیست. در این نوع طلاق اطلاعات زوجین در منظر قانون تغییر نمی کند و طبق قانون مطلقه نمی شوند. در این مطلب ما همه مطالب را در مورد طلاق شرعی توضیح دادیم و امیدواریم برای شما مفید بوده باشد.
وکیل طلاق فوری در مشهد
(وکیل طلاق شرعی درمشهد)
۰۹۳۰۳۱۰۴۰۰۴