ثبت طلاق غیابی و مدارک مورد نیاز

ثبت طلاق غیابی و مدارک مورد نیاز

ثبت طلاق غیابی و مدارک مورد نیاز

لزومات ثبت طلاق غیابی چیست؟

این نوع طلاق بدون حضور یکی از زوجین ثبت و رسیدگی می‌شود و روند جلسه رسیدگی بدون حضور یکی از زوجین و دفاعیات وی انجام می‌پذیرد.

در طلاق غیابی، هر یک از زوجین که در روند رسیدگی تا صدور رای حضور نداشته باشند، با توجه به غیابی بودن رای، امکان واخواهی برای آن‌ها ممکن خواهد بود.

ثبت طلاق غیابی همانند طلاق‌های دیگر از طریق دفتر ازدواج و طلاق انجام می‌شود. یکی از زوجین که رای طلاق غیابی را دریافت کرده، با مدارک مربوطه به یکی از دفاتر طلاق مراجعه کرده و با ثبت طلاق و جاری شدن صیغه طلاق، این فرآیند را به پایان می‌رساند.

با توجه به غیابی بودن طلاق، ممکن است سوالی مطرح شود که آیا حضور شخصی که در فرآیند طلاق در دادگاه غایب بوده است، برای ثبت طلاق غیابی الزامی است؟ آیا بدون مراجعه شخص غایب نیز می‌توان اقدام به ثبت طلاق غیابی کرد؟

پاسخ این است که مرد هر زمان که بخواهد می‌تواند به دادگاه دادخواست طلاق دهد و با پرداخت حق و حقوق همسر خود، وی را مطلقه کند. لذا حضور یا عدم حضور زن در دادگاه شرط صحت طلاق نیست و طلاق غیابی از سوی مرد مانع قانونی ندارد. البته در صورتی که طلاق از طرف مرد بوده باشد و زن در دعوای طلاق غایب باشد، می‌تواند به حکم دادگاه در مهلت مقرر اعتراض کند و حتی تا مرحله فرجام‌خواهی نیز پیش رود؛ هرچند حکم طلاق غیابی از طرف مرد تغییری نمی‌کند.

در این شرایط، مرد می‌تواند ظرف مهلت سه ماه گواهی عدم سازشی که از دادگاه گرفته را برای ثبت طلاق غیابی به محضر ارائه نماید.

اگر زوجه پس از اطلاع از سوی دفتر خانه ازدواج ظرف مهلت یک هفته برای ثبت طلاق غیابی در دفترخانه جهت امضای صورت‌جلسات حاضر نشود، سردفتر مجدداً به زوجین اخطار می‌دهد که برای اجرای صیغه طلاق حاضر شوند. در صورت عدم حضور دوباره زوجه، اگر طلاق به صورت رجعی واقع شده باشد، صیغه طلاق بدون حضور زن جاری می‌شود و طلاق‌نامه پس از سه ماه صادر و در شناسنامه زوجین ثبت خواهد شد و این موضوع توسط دفترخانه به اطلاع زن خواهد رسید.

همچنین، زوجه در شرایط ذیل می‌تواند از همسر خود به صورت غیابی طلاق بگیرد؛ یا وکالت در طلاق (که همان حق طلاق است) داشته باشد و یا اینکه دلایل محکمه پسندی از جمله عسر و حرج برای طلاق را به دادگاه ارائه دهد.

 

مدارک لازم برای ثبت طلاق غیابی

مدارک لازم برای ثبت طلاق غیابی ممکن است در هر جایی متفاوت باشد و بسته به قوانین و مقررات مربوط به هر کشور یا نظام حقوقی متغیر باشد. با این حال، در بسیاری از جوامع، مدارک زیر معمولاً برای ثبت طلاق غیابی الزامی است:

  1. کارت ملی زوجه:
    • اطلاعات شناسایی کامل زن شامل نام، نام خانوادگی، شماره ملی و محل تولد.
  2. شناسنامه زوجه:
    • کپی اصلی یا صورت‌نقلی از شناسنامه زن.
  3. عقدنامه و یا سند ازدواج:
    • یک کپی از عقدنامه یا سند ازدواج می‌تواند مورد نیاز باشد تا اثبات کند که این دو نفر قبلاً ازدواج کرده‌اند.
  4. گواهی عدم بارداری:
    • در برخی موارد، ارائه گواهی عدم بارداری ممکن است الزامی باشد. این گواهی ممکن است از یک مرکز پزشکی یا مراکز بهداشتی دریافت شود.
  5. مدارک ثبت طلاق:
    • در صورتی که یکی از زوجین قصد ثبت طلاق را داشته باشد، باید مدارک مرتبط با ثبت طلاق نیز ارائه شود. این شامل اسنادی است که حاکی از تصمیم به طلاق و آغاز روند ثبت طلاق است.
  6. شاهدان:
    • حضور دو شاهد عادل نیز معمولاً الزامی است. این افراد باید از اطلاعات دقیق و قابل اثباتی در مورد وضعیت زناشویی زوجین آگاه باشند.

بهتر است برای دریافت اطلاعات دقیقتر و مدارک مورد نیاز به دفاتر ازدواج و طلاق محلی یا مشاور حقوقی مراجعه کنید. همچنین، در صورت وجود وکیل، نظر و راهنمایی وی نیز در این خصوص مفید خواهد بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با 09156024004