صیغه طلاق و شرایط آن

صیغه طلاق و شرایط آن

صیغه طلاق و شرایط آن

در این مبحث می‌خواهیم به این مورد بپردازیم که اساساً صیغه طلاق چیست و چگونه خوانده می‌شود وزمانی که دو نفر می‌خواهند از هم جدا شوند و طلاق بگیرند و نیازمند صیغه طلاق می‌باشد آیا این صیغه شرایط خاصی را دارد و حتماً باید آن شرایط اجرا شود و اینکه آیا تشریفات خاص نیازمند صیغه طلاق می‌باشد و تمام شرایطی که در این خصوص نیاز هست را مورد بررسی قرار دهیم. برای اینکه زندگی مشترک زوجین تمام شود و در اصطلاح خاتمه پیدا کند طلاق روش قانونی این کار می‌باشد اما برای اینکه صیغه طلاق جاری شود احتیاج به تشریفات خاص خود را دارد پس باید زوجین این تشریفات را پشت سر گذاشته تا بتوانند پس شرایط خاص خود را دارد و این صیغه باید درست و صحیح خوانده شود.

شرایط

در اینکه مرد بخواهد زن خود را طلاق دهد یا زن بخواهد جدا شود هیچ فرقی بین خواندن صیغه نیست در هر صورت وقتی دو نفر می‌خواهند از هم جدا شوند باید به طور اجباری صیغه طلاق خوانده شود پس اگر شرایطی که گفته شد به شکل صحیح انجام نشود و صیغه طلاق به درستی خوانده نشود ان طلاق صحیح نمیباشد.
به طور مثال یکی از مقررات و شرایط خاصی که به آن اشاره شد وجود دو مرد عادل که صیغه طلاق را می شنود نیاز هست یعنی باید دو نفر مرد عادل در هنگام طلاق حضور داشته باشند و صیغه طلاق را بشنوند.
پس باید به این نکته توجه کرد که برای طلاق دو مرود نیاز است یکی اینکه حتما باید صیغه طلاق به طور صحیح خوانده شود و واجب است و اگر به طور صحیح خوانده نشود یا اشتباه خوانده شود آن صیغه صحیح نیست و باطل می باشد.  مورد دیگر هم این است که حضور دو مرد عاقل و بالغ و عادل که این صیغه را بشنوند الزامی می باشد .

آیا الفاظ صیغه طلاق باید به طور عربی باشد؟

از منظر فقه الزام دارد که این صیغه به صورت عربی خوانده شود و این الفاظ عربی به هنگام طلاق باید به طور صحیح بیان شود اما با توجه به حقوق جدید که استفاده از الفاظ عربی در عقود الزامی نبچیست و در این باره شرایطی هم قرار داده نشده پس می‌توان نتیجه گرفت که لازم نیست که حتما الفاظ به عربی خوانده شود و ضرورتی در این باره نیست و همین که آن لفظ به صراحت به طلاق دلالت کند صحیح می باشد و دیگر احتیاجی به لفظ عربی نیست. درضمن زوج می تواند برای اجرای صیغه طلاق و لفظ آن به دیگری وکالت دهد تا فرد دیگر از جانب او این صیغه را بیان کندپس می توان از قیم یا وکیل استفاده کرد.
مواد مرتبط:
ماده ۱۱۳۴ قانون مدنی:
طلاق باید به صیغه طلاق و در حضور لااقل دو نفر مرد عادل که طلاق را بشنوند واقع گردد.
ماده ۱۱۳۶ قانون مدنی:
طلاق‌ دهنده باید بالغ و عاقل و قاصد و مختار باشد.
ماده ۱۱۳۷ قانون مدنی:
ولیّ مجنون دائمی می‌تواند در صورت مصلحت مولی‌‌علیه، زن او را طلاق دهد.
ماده ۱۱۳۸ قانون مدنی:
ممکن است صیغه طلاق را به توسط وکیل اجراء نمود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با 09156024004