تعدیل مهریه چیست ؟
تعدیل در لغت به معنای بر قراری عدالت است
تعدیل در مهریه
اعم از افزایش و یا کاهش میزان مهریه هم به معنای برقرای عدالت در پرداخت مهریه است که این نوع از تعدیل را میتوان از دو جنبه مورد بحث قرار داد.
یکی بحث تعدیل در مبلغ کلی مهریه که مطابق تبصره یک ماده ۱۰۸۲ قانون مدنی
مهریه به نرخ روز و متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تأدیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد.
قانون گذار این نوع از تعدیل را در راستای عدالت و احقاق حقوق زنان به ماده ۱۰۸۲ الحاق کرده است
دومین مورد که در بحث تعدیل مهریه میتوان به آن اشاره کرد زمانی است که دادخواست اعسار از پرداخت مهریه از طرف مرد پذیرفته شده است
در چنین حالتی مرد موظف است مبلغی به عنوان پیش پرداخت و مبالغی را ماهیانه به زن پرداخت نماید تا کل مهریه تصفیه شود در چنین صورتی درخواست تعدیل مهریه هم از طرف مرد ممکن است از دادگاه صادر کننده حکم تقسیط مهریه خواسته شود هم از طرف زن ممکن است درخواست شود
دادخواست تعدیل مهریه دارای دو جنبه است که جنبه منفی آن کاهش مبلغ مهریه و جنبه مثبت آن افزایش مبلغ مهریه است
مثلا جنبه مثبت دادخواست تعدیل اقساط مهریه این است که زوج پس از حکم اعسار صاحب ارث شود و یا حقوق ماهیانه اش افزایش پیدا کند
بنابراینزن میتواند با توجه به تغییراتی که در وضعیت مالی مرد بوجود آمده است به منظور تغییر در نحوه پرداخت مهریه به دادگاه مراجعه و دادخواست تعدیل در اقساط مهریه را ارائه نماید
دادگاه با در نظر گرفتن اوضاع و بررسی شرایط حکم جدیدی در مورد تعدیل مهریه صادر خواهد کرد که این حکم اثرات مثبتی برای زن به همراه دارد.
گفتنی است مراجعه زوجه به دادگاه صادر کننده حکم اعسار تنها در زمانی که وضعیت مالی مرد دچار تغییر و تحولات شود با صدور حکم و نظر جدید دادگاه همراه خواهد بود
جنبه منفی دادخواست تعدیل اقساط مهریه این است که در برخی مواقع مرد به دلیل بیکاری بیماری و یا شرایطی از این دست قادر به انجام کاری نیست و نمیتواند اقساط تعیین شده مهریه را در تاریخ معین به زن پرداخت کند در این وضعیت مرد میتواند با مراجعه به دادگاه و تقدیم دادخواست تعدیل در اقساط مهریه تقاضای تعدیل در مهریه دهد که این وضعیت به عنوان جنبه منفی تعدیل مهریه شناخته می شود.
مشاوره حقوقی تخصصی و کاربردی نیازمند اطلاعات حقوقی گسترده و کاملی از قوانین و مقررات مختلف می باشد. شوربختانه, عرفی که در جامعه وکالت و نیز عموم مردم رواج یافته، این است که، به مشاوره حقوقی قبل از طرح دعوا اهمیت بسزایی قائل نشده و استفاده از خدمات وکیل بعد ایجاد مشکل و طرح دعوا در دادگاه صورت میگیرد. و این مورد اهمیت این ضرب المثل معروف که نوش دارو بعد از مرگ سهراب بیثمر میباشد را به عمد و یا از روی ناآگاهی فراموش کرده است. و شاید دلیل این فراموشی در بیشتر حالات مربوط به مسائل مالی باشد.
یک مشاور حقوقی خوب، فرد با تجربه ای است که نسبت به مسائل حقوقی و قوانین اشراف کامل دارد. چنین شخصی باید صادق، امانت دار و متعهد باشد و در زمان مناسب تصمیم صحیحی اتخاذ کند.
هدف اصلی و اساسی موسسه حقوقی حق جویان این است که خدمات مناسب از جمله مشاوره تخصصی و راه گشا را حق هر شهروند ایرانی با کمترین هزینه می داند. شاید جای اغراق نباشد که ۷۰ درصد مسائل و مشکلات حقوقی مردم با یک مشاوره خوب ومناسب قابل حل بوده و نیازی به طرح دعوا توسط وکیل دادگستری و پرداخت هزینه های هنگفت توسط مال باخته یا زیان دیده نباشد.
با دریافت مشاوره حقوقی از اعضای موسسه حقوقی حق جویان ، هم در وقت و هم در هزینه های خود صرفه جویی کنید.
برای دریافت مشاوره حقوقی تخصصی و حرفه ایی می توانید نوع مشاوره دریافتی خود را با توجه به نیازمندی های پروندهی حقوقی به صورت مشاوره حضوری یا مشاوره غیرحضوری انتخاب کنید.
موسسه حقوقی حق جویان در تمامی زمینه های حقوقی و کیفری از جمله خانواده، طلاق، مهریه، نفقه، حضانت، چک، سفته، ملکی ، تغییر نام و نام خانوادگی، تغییر سن در شناسنامه، دیه کلاهبرداری، تخلیه، سرقفلی و…. بهترین راه حل ها را به شما ارائه می دهد.